Tiyatro Eğitimi

Tiyatro;

Ritüellerden günümüz tiyatro temsillerine kadar geçen süreçte, tiyatro gösterimleri ve oyunculuk metotları çok fazla çeşitlilik göstermiştir. Oyuncu ile seyircinin buluşma noktasında hayat bulan tiyatro, zamanla bir hikâyenin aktarıldığı etkileşim alanına dönüşmüştür.

Bu nedenle tiyatro; özellikle oyuncunun seyirciyi ikna etmeye, inandırmaya çalıştığı, estetik bir illüzyon sanat alanıdır.

Tiyatro; yaşamsal gerçeklikten sıyrılmaya çalışan bireylerin sığındığı, bazen hüzünlü bazen mutlu oldukları, çokça düşünüp çokça tartıştıkları, kurgusal gerçekliğin hazzını vardıkları mekânların adıdır.

Palto Drama ve Sanat Merkezi sizler için açıldı.

Peki oyuncu kimdir?

Oyuncu sahnede güldüren, hüzünlendiren, düşündürdükten sonra sorgulatandır.  Asıl amacı öğretmek değildir. Sadece oynamaktır. Sanat için oynamak, tiyatro için oynamak, kendi ruhu için oynamaktır.

Oyuncu;

Bazen çok düşünen az konuşan, bazen de hiç susmayandır.

Oyuncu; bedeninin, duygularının, düşüncelerinin sınırlarını veya sınırsızlıklarını bilendir. Sahnedir onun özgürlük alanı. Bazen çok düşünen az konuşan, bazen de hiç susmayandır.

Oyuncu; farklı farklı roller üstlenir, farklı farklı kostümler giyer. Palto giyer mesela. Oynar, devamlı oynar, hiç durmaz. Bazen tatlı sözler, bazen ise ekşi sözler söyler. Ne söylerse söylesin güzel söyler. Oyuncunun ağzından sözler tek tek dökülüverir. Oyuncu hem güzel söyler hem de güzel konuşur.

Oyuncu;

Dünya vatandaşıdır. Evrensel söylemleri vardır.

Oyuncu, dünya vatandaşıdır. Evrensel söylemleri vardır. Oyuncu, insan sever. İnsanı insana, doğayı insana, hayvanı insana, eşyayı insana anlatandır ama illa anlatandır oyuncu. Hem anlatan hem oynayandır.

Oyunculuk yapmak İçinde ukde kalanlar, evde, okulda, iş yerlerinde, ailesine, arkadaşına, eşine, dostuna çeşitli taklitler yapanlar, sahne tozu yuttum diyenler, oyunculuk yapmak vazgeçilmezimdir diyenler. Sizleri sanat okulumuza davet ediyoruz.

“Doğduğu gün de, bugün de tiyatronun asıl amacı nedir? Dünyaya bir ayna tutmak, iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini göstermek, çağımızın ne olup olmadığını ortaya koymak”

W. Shakespeare
Yazar
Palto Drama ve Sanat Merkezinde

Oyunculuk Eğitimi Kimler Tarafından Verilmektedir?

Tiyatro/oyunculuk dersleri daha önce çeşitli özel kurum ve kuruluşlarda, üniversitelerde ve ya tiyatrolarda görev yapmış deneyimli sanatçı öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Kurumumuzdaki sanatçı öğretmenlerin konservatuvar mezunu olması koşuldur. Bunlara ek olarak işini severek icrâ etmesi, fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür bir birey olması eğitim anlayışımızın önemli bir parçasıdır.

Palto Drama ve Sanat Merkezinde

Kamera Önü Oyunculuk Dersleri Sınıfları Kaç Kişiliktir?

Sınıflarımız, dersliklerimizin kapasitesine göre en fazla 12 kişi en az 4 kişi olacak şekilde düzenlenmektedir.

Kamera önü oyunculuk dersleri, kişiye özel ve grup dersleri olarak verilmektedir.

Sınıflarımızda hijyen kurallarına önem gösterilmektedir.

Derslerimiz hafta bir gün iki (2) ders saati olarak gerçekleştirilmektedir.

Özel derslerdeki gün sayısı ve ders saatlerini, sanatçı öğretmenlerimiz ile katılımcı/öğrencimiz birlikte planlamaktadır.

Palto Drama ve Sanat Merkezi’nde

Sınıflar Nasıl Belirlenmektedir?

Katılımcılarımızın/öğrencilerimizin hazır bulunuş ölçümleri yapıldıktan sonra kendi yaş grubuna göre sınıflar belirlenmektedir.

Derslerimiz çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere farklı yaş gruplarının gelişim özelliklerine göre yapılmaktadır.

Palto Drama ve Sanat Merkezi’nde

Tiyatro/ Oyunculuk sınıfları kaç kişiliktir?

Sınıflarımız, dersliklerimizin kapasitesine göre en az 4 kişi, en fazla 12 kişi olacak şekilde düzenlenmektedir.

Sınıflarımızda hijyen kurallarına önem gösterilmektedir. Bu nedenle katılımcılarımız yedek ayakkabıyla derse alınmakta ya da galoş giymektedir.

Derslerimiz hafta bir gün, iki (2) ders saati olarak gerçekleştirimektedir.

Derslerimiz isteğe bağlı özel veya grup eğitimi olarak verilmektedir.

Palto Drama ve Sanat Merkezinde

Tiyatro/Oyunculuk Derslerinin İçeriği Nedir?

Tiyatro/oyunculuk derslerimiz, hem teorik hem de uygulamalı olarak verilmektedir. Zaman zaman derslerimize dans ve müzik gibi farklı alanlarda uzman sanatçı öğretmenler de eğitim vermektedir.

Tiyatro/oyunculuk derslerimizin içeriğinde: Başlangıçtan bugüne tiyatronun geçirdiği evreler, temel oyunculuk, rol oynama, rol üstlenme, taklit, ses ve nefes kullanımı, beden kullanımı, sahne duruşu, diksiyon, doğaçlama, İçselleştirme, kişiselleştirme, metin analizi, karakter analizi, tiyatro kavramları gibi pek çok konu başlığı bulunmaktadır.

Kurumumuz tiyatro alanında görev yapmak isteyen yeni mezun sanatçılara, tüm meslektaşlarımıza ve liderlere, gönüllülük ilkesine bağlı olarak iş ve tecrübe olanağı sağlamaktadır.