Yaratıcı Drama Eğitimi Kaç Yaşında Başlar Yaş Sınırı Var mı?

Yaratıcı Drama Eğitimi Kaç Yaşında Başlar

Yaratıcı Drama Eğitimi Kaç Yaşında Başlar Yaş Sınırı Var mı?

Yaratıcı drama eğitimi kaç yaşında başlar? sorusu bu alanda çocuğu için eğitime başvurmak isteyenler için yaygındır. Siz de çocuğunuzun drama eğitimi alarak daha başarılı bir sanat yaklaşımına sahip olmasını istiyorsanız yaratıcı drama ile alakalı bütün soru işaretlerine cevap vermelisiniz. Şimdi yaratıcı drama ile alakalı bütün merak ettiklerinize cevap verelim!

Yaratıcı Drama Eğitimi Nedir?

Drama, bir olay ya da konu üzerinden canlandırmalar yapılmasıyla sanatsal bir oyunun sahnelenmesi olarak ifade edilmektedir. Üstelik iletişimi güçlendiren ve etkileşimi güçlü bir noktaya taşıyan drama doğaçlama olarak da gerçekleştirilebilir. Jest, mimik ve diğer vücut hareketleri ile bir bütün olarak değerlendirilebilecek olan yaratıcı dramaya başlama yaşı başarılı olma noktasında çok önemlidir. Bu çerçevede geç kalmadan eğitime başlamak çocuğunuzun geleceği açısından çok özeldir.

Yaratıcı drama ilgili daha detaylı bilgi edinmek için Yaratıcı Drama Nedir ? Yaratıcı Drama Yararları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yaratıcı Drama Eğitimine Kaç Yaşında Başlamak Gerekir?

Drama konusunda çocuğunuzun başarılı olması adına tercih edeceğiniz en ideal seçenek 4 ile 6 yaş arası olarak kabul edilmektedir. Çocukların okul öncesi dönemde öğrenmeye daha açık olmaları drama eğitiminin başarısını doğrudan etkiler. Öte yandan drama eğitiminin erken yaşta başlamasının çocuk gelişimi üzerindeki etkisi de çok ciddi boyutlardadır.

Merak duygusunu uyandırırken iletişim becerilerini de geliştirmeyi başaran bir seçenek olarak drama eğitimini tercih edebilirsiniz. 7 – 9 yaş arasında olup yaratıcı drama eğitimi alan çocuklarda akranlarına kıyasla gelişim çok başarılı seviyelerdedir. Bu nedenle de bir çocuğun gelişimini destekleyecek en önemli detaylardan bir tanesi olarak kabul edilmektedir.

Erken Yaşta Yaratıcı Drama Eğitimi Almanın Faydaları

Çocukların erken yaşta yaratıcı drama eğitimi almaları her anlamda bir avantaj olarak düşünülmektedir. Bu nedenle bir ebeveyn için aşağıdaki faydaları ele alarak hareket etmek gerektiği unutulmamalıdır. Söz konusu durumda yaratıcı drama eğitimi;

  • İletişimi güçlendirir,
  • Karar almayı kolaylaştırır,
  • Özgüven sağlar,
  • Konsantrasyonu arttırır,
  • Ekip çalışmasına uyumu sağlar,
  • Farklı bakış açısı kazandırır,
  • Sorumluluk bilincini aşılar,
  • Farklılıklara saygı duymayı öğretir.

Tüm yönleriyle değerlendirildiğinde yaratıcı drama eğitimi çok özeldir. O halde siz de yaratıcı drama eğitimi sayesinde çocuğunuz için çok başarılı bir yatırım yapabilirsiniz.